Fejlődés útja

Jelenlét a járványhelyzetben

2020. április 06. - Firpo hadnagy

rsz_dsc4008.jpg

Mai napon az önkormányzat által varrt maszkokat hordjuk szét a Hegyen. Hárman láttunk neki a munkának reggel 8-kor. Az önkormányzat a hétvégén már több utca lakójának átadta ezeket, de ez számunkra is jó alkalom, hogy beszélgessünk arról, miért fontos az otthonmaradás, a kézmosás, a maszk helyes használata.

Átadtam a védőnőnek az 1 liter fertőtlenítő szert. A telepen kisebb mozgás volt nagyobb részt mindenki a saját portáján. Sokat beszélgettem emberekkel, a boltokban betartják az időpontokat idősek is csak a megengedett időben vannak kint, egy két fiatal tartózkodott a bolt előtt. 

Az emberekkel beszélgetve, elmondták, hogy a járványon túl, aggódnak a munkahelyükért is, félnek, hogy közmunkásként sem lesz mindenkire szükség a településen.

Egy anyuka kért meg, hogy a leendő első osztályos gyermekének szeretne fejlesztő feladatlapokat kérni, hogy tudjanak készülgetni az iskolára. Egy másik anyuka szeretne feliratkozni azok közé, akik gyümölcsfát igényelhetnek(almafát szeretnének, mert a gyerekeknek ez a kedvenc gyümölcsük). Tudja, hogy most még nem aktuális, de nem szeretne lemaradni. "

A ránk bízott emberek élete sem áll meg a járvány idején, munkatársaink megfeszített munkával igyekeznek ellátni őket a felzárkózó településeken. Munkarendjük némileg változott, munkakörük kibővült, de továbbra is jelen vannak a ránk bízottak életében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fejlodesutja.blog.hu/api/trackback/id/tr4715573866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása